FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovano zemljište za gradnju kuća za 17 hrvatskih branitelja

Autor: aspa
ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je sedamnaestorici hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Zagreba ugovore o darovanju zemljišta za gradnju stanova za članove obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, koji su od mjerodavnog ministarstva dobili zajam za gradnju kuće.

Projekt dodjele građevnih parcela nastavlja se i trebao bi biti gotov do sredine iduće godine, a ova dodjela dokaz je da se Grad Zagreb brine za stradalnike i branitelje, rekao je na današnjoj svečanosti u gradskoj upravi voditelj odjela za hrvatske branitelje Miodrag Demo.

Pročelnik gradonačelnikova ureda Miro Laco istaknuo je kako je danas 17 branitelja dobilo parcele za gradnju kuće jer im je po rješenju ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odobren zajam za gradnju kuće kao oblika rješavanja stambenog pitanja.

Za tu je namjenu određeno zemljište s 29 parcela u zagrebačkom naselju Blatu, pa je danas 17 obitelji dobilo rješenje o darovanju parcele, rekao je Laco. Dodao je kako je lokalna samouprava obvezna osigurati zemljište za rješavanje stambenog pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Zahvalio je braniteljima na strpljivosti jer su zbog dugotrajna postupka čekali na rješenje za gradnju kuće.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako će se te parcele uz pomoć branitelja pretvoriti u četvrt ugodnu za život. U ime sedamnaestorice branitelja na darovnici je zahvalio Zoran Šangut.

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙