FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priopćenje Digitel komunikacija glede TV-prava Prve HNL

Autor: rsal
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Pregovori sa Sportskim programom HTV-a oko TV-prava prijenosa utakmica Prve HNL odužili preko svakog roka,a odgovori i zahtjevi bili su potpuno neprihvatljivi, podcjenjivački prema utakmicama HNL-a i hrvatskom nogometu, stoji između ostaloga u priopćenju tvrke Digitel komunikacije, vlasnika TV-prava utakmica Prve hrvatske nogometne lige.

U priopćenju se navodi da su Digitel komunikacije i Udruga profesionalnih klubova Prve HNL sklopili u studenom 2010. godine ugovor o otkupu TV prava za utakmice Prve HNL u razdoblju od 2011. do 2015. godine, a Digitel komunikacije su započele pregovore s potencijalnim partnerima.

"Iako je dugogodišnji partner Udruge, Sportski program HTV-a koristio je tek 12,5 posto potencijala TV prava, te često neadekvatno pratio utakmice prve HNL, poštujući tradiciju i ulogu HTV-a kao javnog servisa, Digitel komunikacije pružile su Sportskom programu HTV-a mogućnost i ekskluzivnog i neekskluzivnog otkupa svih prava. Sama usporedba utakmica Prve HNL s utakmicama Lige prvaka, kako se navodi u današnjem priopćenju za medije Sportskog programa HTV-a, najbolji je pokazatelj koliko uredništvo Sportskog programa HTV-a ne razumije ulogu i odgovornost HTV-a kao javne televizije u podržavanju nacionalnih sportova, što bi trebala biti njihova prioritetna zadaća", stoji u priopćenju tvrtke Digitel komunikacije koje je potpisao bivši novinar HTV-a Ivica Blažičko.

On je nakraju ustvrdio da su "utakmice Prve HNL najgledaniji sportski program u Hrvatskoj, a negiranje interesa za te utakmice, samo je slabi alibi urednika Sportskog programa HTV-a", te da "prozivanjem Digitel komunikacija, Sportski program HTV-a pokušava izbjeći odgovornost za vlastiti propust i neuspjeh".

Ranije je povjerenik natjecanja u Prvoj HNL Josip Brezni izjavio, komentirajući pripćenje HRT-a da nacionalna televizija neće nakon 21 godine prenositi utakmice Prve HNL, da je Udruženje prvoligaša prodalo pravo prijenosa tvrtki Digitel Komunikacije koja sada odlučuje gdje ćemo iduće sezone gledati utakmice Prve HNL.

"Udruga prvoligaša je još u listopadu prošle godine prodala prava prijenosa utakmica Prve HNL tvrtki Digitel Komunikacije koja je garantirala da će sa svakog kola prenositi utakmice i imati priloge sa svih susreta u posebnoj emisiji kao što je to bilo i prijašnjih godina i to na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom," kazao je Brezni. Po njegovim riječima Digitel je taj koji odlučuje kojoj će TV postaji prodati pravo prijenosa utakmica.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙