FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomorac bez Prve HNL

Autor: dlug
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Arbitražno vijeće Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odbilo je žalbu Pomorca za izdavanje prvoligaške licence, pa time Lokomotiva ostaje u prvoligaškom društvu.

Zahtjev je odbijen jer klub iz Kostrene ne ispunjava kriterije vezane za infrastrukturu, točnije nije u cijelosti ispunio sve zahtjeve. Protiv ove odluke nema žalbe.

Tako su iz Prve HNL ispali Hrvatski dragovoljac i Istra 1961, a ušli su Lučko i Gorica. Osim njih u prvom razredu hrvatskog nogometa iduće sezone igrat će i Dinamo, Hajduk, Split, Cibalia, Inter, Karlovac, Slaven, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin, Zagreb, Šibenik i Lokomotiva.

Prema odlukama Skupštine HNS-a na kraju iduće sezone iz lige ispada pet klubova, a Prvu HNL će se plasirati pobjednik Druge HNL pa će se u prvenstvu 2012/2013. igrati Liga 12, a potom od prvenstva 2013/2014. Liga 10.

Krajem idućeg tjedna održati će se konstituiranje Udruge Prve HNL u novom sazivu i ždrijebom izvršiti raspored odigravanja utakmica novog prvenstva koje počinje 23. srpnja

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙