FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud BiH 11. srpnja odlučuje o izručenju Paravinje

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. srpnja 2011.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 11. srpnja ročište na kojemu će se odlučivati o zahtjevu Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje, potvrđeno je u srijedu Hini u sjedištu ovog suda u Sarajevu.

Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić pojasnila je kako će se tom prigodom odlučivati o mogućem određivanju ekstradicijskog pritvora za Paravinju ali i o tome jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj.

"U načelu, odluke u ovakvim slučajevima donose se brzo no s obzirom da se protiv Paravinje vodi postupak i na Osnovnom sudu Sokolac treba pričekati i vidjeti što će sudac odlučiti", kazala je Hodžić dodajući kako je u ovoj fazi nemoguće predvidjeti hoće li i kada Paravinja biti izručen.

I nakon odluke suda konačnu riječ ima ministar pravosuđa BiH koji donosi konačni sud o mogućem izručenju.

Protiv Dragana Paravinje u BiH se vodi postupak na Osnovnom sudu na Sokocu koji ga je optužio za pokušaj silovanja iz 2000. godine.

Paravinja, koji je u istrazi priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilić iz Drniša, trenutačno je u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙