FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Napredak" na Trebeviću kod Sarajeva otvorio dom

Autor: rmav
SARAJEVO, 5. srpnja 2011.(rmav) - Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" otvorilo je u utorak novoizgrađeni dom na planini Trebević pokraj Sarajeva čiju je gradnju značajno pomogla i hrvatska vlada.

Potpuno novi objekt građen je od 2006. godine i u njegovih 970 četvornih metara korisne površine smješteno je i nekoliko dvorana pa će u budućnosti biti korišten i za održavanje seminara i konferencija.

Predsjednik "Napretka" istaknuo je kako je dom izgrađen prije svega zahvaljujući potpori brojnih donatora.

Najznačajniji donator bila je udruga talijanskih kršćanskih sindikata koja je za ove svrhe izdvojila oko 300 tisuća eura a odmah nakon toga je hrvatska vlada koja je "Napretkov" projekt pomogla s oko 200 tisuća eura.

"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prvo je prihvatilo i dalo značajna sredstva za ovaj dom i od srca zahvaljujemo", kazao je Topić na svečanosti otvranja pred brojnim uzvanicima među kojima su bili i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Topić je dodao i to kako je gradnja doma dio stalnog "Napretkova" djelovanja usmjerenog na uspostavu dijaloga i komunikacije među ljudima a novi dom na do sada potpuno devastiranom Trebeviću koji je u ratu bio prva crta bojišnice ujedno je prvi korak koji bi trebao dovesti do revitalizacije tog nekadašnjeg omiljenog izletišta Sarajlija.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙