FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Priča o oblaku" Male scene na festivalu u Egipat

Autor: mvra
ZAGREB/KAIRO, 7. lipnja 2011. (Hina) - Prva predstava za najmlađu publiku kazališta Mala scena, "Priča o oblaku", bit će izvedena na festivalu "Hakawy" koji se u egipatskom gradu Kairu održava od 7. do 12. lipnja, izvijestili su iz zagrebačkog Kazališta Mala scena.

"Priča o oblaku" lani je prvi puta izvedena na engleskom jeziku na festivalu u Belfastu, u Irskoj i nakon tog nastupa pozvana je na festival u Egipat gdje će također biti izvedena na engleskom jeziku.

Na festivalu će, osim Male scene kao jedinog kazališta iz Hrvatske, sudjelovati kazališta iz Finske, Rumunjske, Italije i Egipta.

Od premijere u jesen 2002. predstava "Priča o oblaku" izvedena je više od 400 puta u kazalištu Mala scena ali i po jaslicama i vrtićima po cijeloj Hrvatskoj.

Na ASSITEJ-evom festivalu u Čakovcu proglašena je 2003. najboljom predstavom u cjelini, a Ivica Šimić najboljim glumcem festivala. Scenografija Anine Laste Budor i Roberta Budora, a u izvedbi kiparice Dunje Niemčić, nagrađena je posebnim priznanjem na Zagrebačkom salonu 2003.

(Hina) xmvr ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙