FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački savezni ured za rad ukida radna mjesta zbog pada nezaposlenosti

Autor: vmom
BERLIN, 4. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Njemački savezni ured za rad planira ukinuti približno 10.000 radnih mjesta zbog pada nezaposlenosti u najvećem europskom gospodarstvu, izjavio je čelnik toga ureda za njemački tisak.

"Ukinut ćemo 10.000 radnih mjesta u razdoblju do 2015.", odnosno oko 10 posto zaposlenih, kazao je Frank-Juergen Weise za njemački list Bild u izdanju od ponedjeljka.

Planirane rezove, koji će zahvatiti administrativno osoblje prije nego savjetnike za nezaposlene, tek treba odobriti vlada u Berlinu, dodao je Weise.

Većina rezova provest će se među zaposlenicima s ugovorima na određeno i tako što se neće popunjavati upražnjena mjesta zaposlenika koji odu u mirovinu.

Nezaposlenost u Njemačkoj u svibnju se spustila na najnižu razinu u posljednjih 20 godina, ispod politički osjetljive brojke od tri milijuna, zahvaljujući snažnom uzletu najvećeg europskog gospodarstva, pokazali su podaci toga saveznog ureda.

Broj nezaposlenih u svibnju je tako smanjen za 67 tisuća na mjesečnoj i za 255 tisuća na godišnjoj razini, na 2,89 milijuna, objavio je prošlog tjedna savezni ured za rad. Time se stopa nezaposlenosti, koja ne uzima u obzir sezonske čimbenike, na mjesečnoj razini smanjila za 0,1 postotni bod, na 6,9 posto.

Prema desezoniranim podacima, stopa nezaposlenosti u svibnju se pak zadržala na sedam posto, što je najniža razina nakon ujedinjenja Njemačke.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙