FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: Josipović na manifestaciji Podravski motivi

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 2. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u Koprivnici posjetio kulturno-tradicijsku manifestaciju Podravski motivi u sklopu koje se održava sajam tradicijskog i umjetničkog obrta.

Hrvatski predsjednik u društvu slikara, kipara i zanatlija obišao je štandove te razgovarao s građanima. U Galeriji Koprivnica posjetio je izložbu Podravski motivi - Refleksije 1931-2011., koja je postavljena u povodu 80 godina hrvatske naivne umjetnosti, a na kojoj su izloženi radovi četiriju generacije umjetnika naive.

"Danas smo vidjeli kako se ovdje njeguje obrtništvo i tradicijska umjetnost, a to je nešto što će nam biti važno kada uđemo u Europsku uniju kako bismo poradili na očuvanju vlastitog identiteta, ali i na gospodarskoj uspješnosti", rekao je Josipović te se nakratko dotaknuo i pitanja koprivničke Podravke.

Bez obzira na probleme s Podravkom, kako je rekao, nadam se kako će ovdje ostati sjedište prehrambene industrije. "Siguran sam da Podravka ima važnu perspektivu u budućem europskom tržišnom nadmetanju", rekao je hrvatski predsjednik novinarima.

Na središnjem gradskom trgu, predsjednik Josipović okušao se u pripremanju rezanaca. Izjavio je da mu je taj posao išao od ruke, ali da se nada kako sada njegovi ukućani neće tražiti da ih priprema svaki vikend.

Na upit znade li pripremiti krumpir-salatu, kratko je odgovorio: "Sve što treba".

(Hina) xkkop ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙