FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradski HDZ i HSS za prijevremene izbore u Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Klubovi zastupnika HDZ-a i HSS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas je pozvao SDP i vladajuću koaliciju u gradu da se napokon počnu ponašati u skladu sa svojim ovlastima i riješe političku situaciju oko formiranja cijena smještaja djece u vrtićima te ustvrdio kako su prijevremeni izbori za zagrebačkog gradonačelnika i za Gradsku skupštinu jedino rješenje.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnik HDZ-a Margareta Mađerić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini rekla kako potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac nije imala ovlasti pozvati danas na sastanak članove upravnih vijeća i ravnatelje dječjih vrtića i tražiti od njih da ne prikupljaju dokumentaciju za smještaj djece u vrtiće.

"To je bez presedana i nedopustivo za europsku Hrvatsku i europski Zagreb, za 21. stoljeće u kojemu živimo", ocijenila je Mađerić.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSS-a Darko Vuletić rekao je da taj sastanak s članovima upravnih vijeća vrtića zapravo "ispiranje i tuširanje nečiste savjesti koju radi SDP sa svojim satelitima zbog toga što nisu srušili gradski proračun u prosincu".

Mađerić je podsjetila da je Holjevac jučer uputila i službeni dopis ravnateljima dječjih vrtića da ne prikupljaju dokumentaciju te ustvrdila kako ih Holjevac tako potiče da postupaju protuzakonito, dovodeći ih u nezavidnu situaciju i na njih prebacujući politički sukob SDP-a i partnera s gradonačelnikom Bandićem.

Mađerić je istaknula kako se nakon sedam mjeseci od kada je SDP prihvatio odluku o poskupljenju cijene smještaja djece u vrtićima i dalje ne zna po kojoj će se cijeni vrtići naplaćivati, a umjesto da napokon dođe do dogovora situacija se još više pogoršava.

"Bilo bi krajnje korektno da napokon riješe tu političku situaciju jer već sedam mjeseci nisu u stanju riješiti na koji način će se naplaćivati dječji vrtići u Zagrebu", ustvrdila je Mađerić.

Ocijenila je da je "najveće licemjerje to što su SDP, HNS, HSU i Tatjana Holjevac čuvajući svoje fotelje prihvatili odluku o poskupljenju, a sada odgovornost prebacuju na ravnateljice vrtića".

Zatražila je ispriku Davora Bernardića, Dragana Kovačevića, Viline Šincek, a posebno Tatjane Holjevac zbog takvog, kako je rekla, besramnog ponašanja, prenošenja političke odgovornosti na ravnateljice i upravna vijeća.

Posebnu ispriku zatražila je da upute svim roditeljima koji imaju djecu u vrtićima jer ih se, rekla je Mađerić, dovodi u zabludu i već sedam mjeseci vuče za nos.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙