FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Gradska uprava o vrtićima

Autor: tdel
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebačka Gradska uprava priopćila je danas da će na vrijeme informirati javnost o daljnjim koracima vezanim uz odluku Gradske skupštine o ostvarivanju prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga gradskih predškolskih ustanova, a vezano uz današnje mišljenje Ministarstva financija.

Ministarstvo financija danas se pozitivno očitovalo o odluci zagrebačke Gradske skupštine o ostvarivanju prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga gradskih predškolskih ustanova što znači da su tri ministarstva utvrdila da je zakonita skupštinska odluka prema kojoj se cijene vrtića ne mijenjaju.

"Mišljenja smo da ne postoje zakonske zapreke provođenja Odluke Gradske skupštine, ali ista mora biti popraćena izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2011. i izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011.", stoji u očitovanju Ministarstva financija.

Ministarstvo smatra da je Gradska skupština, kao predlagatelj Odluke, pozvana detaljano razmotriti sve načine kojima će se detaljno osigurati načela dobrog financijskog upravljanja i uravnoteženosti zagrebačkog proračuna.

Ministar uprave Davorin Mlakar najprije je Gradskoj skupštini poslao očitovanje da se uvažava njihova odluka i cijene vrtića ostaju po starom što znači da će roditelji za jaslice plaćati 200 kuna, a za vrtiće 400, a potom se očitovalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa navodeći kako oni nisu nadležni za cijene vrtića.

(Hina) xpp/xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙