FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa kritizirao iskorištavanja djece

Autor: mtro
VATIKAN, 1. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Papa je u petak tijekom primanja generalnog direktora FAO-a Brazilca Jose Graziana da Silve upozorio na tragediju zbog nestašice hrane zbog koje su milijuni djece izloženi raznim oblicima iskorištavanja za minimum hrane.

"Razmišljam o milijunima djece, prvim žrtavama te tragedije, koja su osuđena na smrt, zaostajanje u fizičkom i psihičkom razvoju, a prisiljena su na razne oblike iskorištavanja kako bi dobili minimum hrane", rekao je Benedikt XVI. izaslanstvu FAO-a, organizaciji Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu koje ovog tjedna završava godišnju konferenciju.

Papa je također oštro kritizirao špekulacije na tržištu prehrambenih proizvoda. "Kako možemo prešutjeti činjenicu da je i hrana postala predmet špekulacija i povezana je s financijskim tržištem na kojem ne vladaju sigurna pravila ni moralna načela, već jedino profit", pitao je Benedikt XVI.

"Prehrana je uvjet koji zadire u temeljno pravo na život. Solidarnost mora biti temeljno načelo svake političke akcije i strategije", zaključio je Papa.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙