FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Sirija mora čuvati ljudsko dostojanstvo

Autor: vrad
VATIKAN, 9. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. pozvao je u četvrtak sirijske vlasti da priznaju neotuđivo dostojanstvo ljudske osobe i pozvao ih da povedu računa o međunarodnim pozivima na reforme, primajući novog sirijskog veleposlanika Husana Edina Aala.

"Jedinstvo i stabilnost svake države temelji se na priznavanju neotuđiva dostojanstva svake ljudske osobe. Ono mora biti u središtu institucija, zakona i djelovanja društva", istaknuo je Sveti Otac.

Događaji u više zemalja na Sredozemlju, među kojima je Sirija, "pokazuju također žurnu potrebu za istinskim reformama u političkom, gospodarskom i društvenom životu", rekao je Papa.

"Put slušanja, dijaloga i suradnje mora se prepoznati kao sredstvo pomoću kojega različite sastavnice društva mogu sučeliti svoja stajališta i ostvariti konsenzus o vrijednostima ili posebnim ciljevima utemeljen na istini", dodao je.

Poglavar Katoličke crkve podsjetio je da je "Sirija drago i važno mjesto za kršćane, još iz vremena početaka Crkve". "Sirija je oduvijek bila uzor snošljivosti, suživota i skladnih odnosa između kršćana i muslimana", rekao je, poželjevši da tako bude i ubuduće.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙