FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa "Srđ je naš" dobitnik nagrade GONG-a

Autor: ntod
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Građanska inicijativa "Srđ je naš" iz Dubrovnika ovogodišnji je dobitnik nagrade "Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije" koju joj je udruga GONG dodijelila zbog rada na zaštiti prostora Srđa od "divlje apartmanizacije pod izlikom gradnje golf igrališta".

Na današnjoj svečanosti u zagrebačkom Novinarskom domu inicijativi "Srđ je naš" uručena je nagrada koja se sastoji od povelje, skulpture u obliku gonga i novčanog iznosa od 10 tisuća kuna.

Nagradu je u ime inicijative primio njezin predstavnik Ivo Lučić rekavši da je to za njih veliko priznanje jer se na nacionalnoj razini prepoznalo da rade za opće dobro, a ujedno je i poticaj drugim udrugama koje se bore za prava građana u svojoj lokalnoj sredini.

Lučić je naglasio kako je primjer Srđa pokazao da se prirodna i povijesna bogatstva prostora nastoje svesti na tržišnu vrijednost nekretnina i da se vrijednost lokacija umanjuje kako bi postale jeftini plijen "važnim igračima".

U obrazloženju GONG-a za dodjelu nagrade, između šest nominiranih, stoji da je Inicijativa svojim aktivnostima u proteklih deset mjeseci učinila veliki pomak naprijed u razvitku civilnog društva te nastojala građane Dubrovnika uključiti o odlučivanje o njihovoj okolini, te na taj način pridonijela razvitku demokratskog odlučivanja.

(Hina) xntod yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙