FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI pozdravio jednostavniji vizni postupak za Australiju

Autor: nbar
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u petak je u priopćenju pozdravilo odluku Vlade Australije o pojednostavljenju postupka dobivanja viza za hrvatske državljane.

Australsko veleposlanstvo u Zagrebu u petak je priopćilo da je australska vlada odlučila od 1. srpnja 2011. proširiti sustav izdavanja elektronskih turističkih vize na državljane Republike Hrvatske, što znači da hrvatski državljani od danas mogu putem interneta podnositi zahtjeve za izdavanje elektronske vize za turistički ili privatni posjet Australiji.

"Dokaz je to odličnih bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Australije, te izraz povjerenja ukazanog Hrvatskoj u kontekstu završetka pregovora za članstvo u Europskoj uniji, kao i potvrda reformskih procesa koje je hrvatska Vlada provela", ističe MVPEI u priopćenju.

Riječ je o zahtjevima za izdavanje vize u svrhu turističkog ili privatnog posjeta Australiji, a viza će se izdavati za višestruke ulaske u Australiju za razdoblje do tri mjeseca, stoji u priopćenju MVPEI-a uz napomenu da pojednostavljeni način omogućuje hrvatskim građanima da zahtjev za vizu podnesu bilo gdje izvan Australije.

Proces podnošenja zahtjeva je brz, siguran i dostupan te nudi podnositeljima zahtjeva mogućnost da elektronski provjere napredak svoje g zahtjeva, kaže se u priopćenju australskog veleposlanstva, a postupak isključuje potrebu viza naljepnice u putovnici.

Obavijest o detaljima vize šalje se podnositelju, koji može ispisati kopiju obavijesti o odobrenoj vizi i ponijeti je sa sobom na put u Australiju, dodaje se.

Detaljne informacije mogu se dobiti na internetskoj stranici australskog Ministarstva za useljeništvo i državljanstvo (www.immi.gov.au), kao i Veleposlanstva Australije u Zagrebu (www.croatia.embassy.gov.au).

(Hina) xdam ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙