FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Australiji obilježen Dan državnosti

Autor: sbak
MELBOURNE, 25. lipnja 2011. (Hina) - Dvadeseta godišnjica hrvatske samostalnosti obilježena je u petak i subotu u Melbourneu u organizaciji tamošnjeg Generalnog konzulata RH-a i hrvatskih iseljenika.

U petak navečer održan je svečani prijem u Kraljičinoj dvorani u parlamentu australske savezne države Victorije u nazočnosti 400 uglednika iz svih segmenata australskog društva i hrvatske iseljeničke zajednice. Među ostalima, pozivu hrvatskog konzulata odazvali su se Ted Baillieu, premije Victorije, i predsjednik njezina parlamenta Ken Smith, te velik broj ministara, članova parlamenta, konzularnog zbora, poslovnih ljudi, znanstvenika, poznatih umjetnika i sportaša, uključujući Marka Viduku, te čelnika australskih veterana i najviših predstavnika različitih vjerskih zajednica, priopćio je Generalni konzulat u Melbourneu.

Premijer Baillieu je u svom govoru istaknuo veliku ulogu koju su hrvatski iseljenici odigrali u izgradnji vrlo uspješnog multikulturalnog društva u Victoriji i Australiji.

Na središnjem gradskom trgu u Melbourneu, Federation Squareu, održana je svečana ceremonija podizanja barjaka Republike Hrvatske pred petstotinjak članova hrvatske zajednice. Od ponoći u petak 24. lipnja do ponoći 25. lipnja po mjesnom vremenu na glavnom gradskom trgu u Melbourneu bilo je izvješeno osam hrvatskih barjaka, a na velikom ekranu tijekom dana prikazivani su promotivni turistički filmovi o Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙