FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

NEW YORK

NBA je u ponoć, prvi put nakon 13 godina, uvela zabranu rada zbog isteka postojećeg kolektivnog ugovora te zbog nepronalaženja rješenja za njegovo produljenje.

Vlasnici NBA klubova okupljeni u Udruzi poslodavaca i sindikat igrača nisu pronašli rješenje oko produljenja postojećeg ugovora ni nakon trosatnog sastanka u četvrtak jer su se razišli oko nekih financijskih pojedinosti i igrači se protive novom sustavu obračunavanja plaća.

"Jako nam je žao što ćemo preporučiti odboru za radne odnose zabranu rada jer 'lockout' ima velikog utjecaja na mnogo ljudi od kojih mnogi nisu povezani ni s udrugom poslodavaca ni sa sindikatom igrača", izjavio je NBA povjerenik David Stern. Posljedice zabrane rada u NBA mogle bi btii ogromne. Tako bi najbogatiji NBA klubovi u NBA kao što su New York Knicks i Los Angeles Lakers mogli izgubiti više od 200 milijuna dolara, procjenjuje časopis "Forbes".

'Lockout', koji je nastupio u ponoć po lokalnom vremenu Istočne obale i prijeti kočenjem početka NBA sezone 2011/12 u listopada, prvi je od sezone 1998/99. koja je bila smanjena na 50 utakmica.

NBA dužnosnici tvrde da je 22 od 30 klubova lige prijavilo gubitak. Vlasnici klubova su tražili da se ukupan prihod od četiri milijarde podijeli 50-50 posto, dok su igrači pristali da se udio njihovih plaća u proračunu smanji na 54,3 posto što bi bio gubitak od 500 milijuna dolara kroz pet godina. Vlasnicima ponuda ne odgovara.

BUENOS AIRES

Carlos Tevez igrat će uz Lionela Messija u argentinskom napadu u prvoj utakmici Copa Americe protiv Bolivije u La Plati u petak, izjavio je izbornik Sergio Batista.

Prije manje od mjesec dana Tevez je ispao iz utrke za mjesto u reprezentaciji, ali sad su on i izbornik uklonili sve nesuglasice koje su postojale između njih. Batista odbacuje tvrdnje da je iz prve ekipe izbacio Angela Di Mariu i stavio na njegovo mjesto Teveza zbog pritiska javnosti i medija.

"Carlos će igrati jer se bolje povezuje s Lionelom i ideja je da nemam jako brze igrače kakve bi imali da igraju Angel Di Maria i Ezequiel Lavezzi uz Messija. S Carlosom ćemo imati više igre", dodao je argentinski izbornik.

Argentinski sastav (4-3-3):

Sergio Romero; Javier Zanetti, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Marcos Rojo; Ever Banega, Javier Mascherano, Esteban

Cambiasso; Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Carlos Tevez.

SAO PAOLO

Brazilski nogometni klub Santos ne planira prodavati Neymara i želi ga u klubu zadržati još nekoliko godina, izjavio je predsjednik kluba Luis Alvaro.

Neymar, koji je pomogao Santosu u osvajanju Copa Libertadoresa prošli tjedan i igra za reprezentaciju na Copa America koja počinje u petak, dobio je ponude iz nekoliko najvećih europskih klubova, kazao je Alvaro.

Talentirani 19-godišnjak tako je povezivan s Real Madridom i Chelseom.

Neymar je trenutačno najbolji brazilski nogometaš i mnogi u njemu vide nasljednika nekada najboljeg nogometaša svijeta Ronalda.

Alvaro je istaknuo kako će Santos odbiti sve ponude za Neymara i da ga žele zadržati u klubu još nekoliko godina.

ZAGREB

Rezultati prvih susreta prvog pretkola nogometne Europske lige:

Olimpik Baku (Aze) - Minsk (Blr) 1:1

Banants (Arm) - Olimpi Rustavi (Gru) 0:1

Banga Gargdai (Lit) - Karabah (Aze) 0:4

Trans Narva (Est) - Rabotnički (Mak) 1:4

Rad (Srb) - Tre Penne (SM) 6:0

Daugava (Lat) - Tromso (Nor) 0:5

Elfsborg (Šve) - Fola Esch (Luk) 4:0

Honka (Fin) - Nomme Kalju (Est) 0:0

Aalesunds (Nor) - Neath Atletic (Wal) 4:1

Santa Coloma (And) - Paksi (Mađ) 0:1

Ferencvaros (Mađ) - Ulisses (Arm) 3:0

Dinamo Tbilisi (Gru) - Milsami (Mol) 2:0

VARAŽDIN (HRV) - Lusitanos (And) 5:1

Spartak Trnava (Slk) - Zeta (CG) 3:0

Fuglafjoerdur (FO) - Reykjavik (Isl) 1:3

New Saints (Wal) - Cliftonville (S.Irs) 1:1

Vestmannaeyja (Isl) - St Patrick (Irs) 1:0

Käerjeng (Luk) - Häcken (Šve) 1:1

Fulham (Eng) - Runavik (FO) 3:0

Renova (Mak) - Glentoran (S.Irs) 2:1

Jagiellonia (Polj) - Ertis (Kaz) 1:0

Birkirkara (Mal) - Vllaznia (Alb) 0:1

Luka Koper (Slo) - Šahtar (Kaz) 1:1

Široki Brijeg (BiH) - Olimpija (Slo) 0:0

Uzvrati su sedmog srpnja.

LODZ

U polufinalu Europskog prvenstva košarkašica koje se održava u Poljskoj igrat će Rusija - Češka, te Francuska - Turska.

Rusija i Češka su plasman u polufinale izborile u srijedu, dok je to večeras uspjelo Turskoj i Francuskoj. Turkinje su nadigrale Crnu Goru 56:44, dok je Francuska slavila protiv Litve s 66:58.

KAUNAS

U susretu prvog kola C skupine svjetskog U-19 prvenstva košarkaška reprezentacija Hrvatske je pobijedila domaćina prvenstva Litvu 88:75 (22:18, 20:13, 26:22, 20:22).

Mladu hrvatsku vrstu su do iznenađenja na startu SP-a predvodili Toni Katić sa 23 koša, pet skokova i četiri asistencije, Dario Šarić sa 22 koša uz 11 skokova i 4 asistencije, te Boris Barać sa 22 koša. U suparničkim redovima najbolji je bio Jonas Valenciunas sa 19 koševa i 13 skokova.

U susretu drugog kola Hrvastku u petak očekuje susret protiv Kanade koja je u prvom kolu slavila protiv Južne Koreje 109:93.

LAUSANNA

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je tek šesto mjesto na Athetissimi u Lausanni, sedmom mitingu Dijamantne lige ove sezone, te četvrtom natjecanju za visašice.

Blanka je okončala natjecanje s preskočenih 190 centimetara, no i na toj visini se mučila preskočivši je tek u trećem pokušaju. Potom je na 195 cm tri puta rušila letvicu.

Blanka je ove sezone slavila u Šangaju s rezultatom 194 cm, u Rimu je bila najbolja s preskočenih 195 cm, dok je u New Yorku bila druga s rezultatom od 190 cm. Zanimljivo, ove sezone je dva metra preskočila jedino na splitskoj rivi.

Miting u Lausanni bilo je Blankino jubilarno 100. natjecanje, a nažalost nije uspjelo po 158. put preskočiti dva i više metara.

Prvo mjesto osvojila je Ruskinja Ana Čičerova s preskočenih 195 cm, dok su drugu poziciju podijelile Ruskinja Svetlana Školina (190) i Ukrajinka Vita Stjopina. Ispred Blanke bile su i Francuskinja Melanie Melfort (190) i Šveđanka Emma Green (190).

U ukupnom poretku skoka u vis u Dijamantnoj ligi i dalje vodi Blanka sa 10 bodova, dok Čičerova, Green i Stjopina imaju po četiri boda.

LAUSANNE

Jamajčanin Asafa Powell pobjednik je utrke na 100 metara na mitingu Dijamantne lige u Lausanne istrčavši najbolji rezultat sezone - 9.78.

Powell je popravio vrijeme Amerikanca Tysona Gaya za jednu stotinku sekunde. Drugo mjesto osvojio je Jamajčanin Michael Frater (9,88), dok je treći bio najbrži Europljanin Francuz Christophe Lemaitre (9,95).

VARAŽDIN

Nogometaši Varaždina ostvarili su uvjerljivu pobjedu na otvaranju nove europske sezone. U prvom susretu prvog pretkola Europske lige Varaždin je na stadionu Varteksa pobijedio Lusitans iz Andore 5:1.

Golove za pobjednički sastav postigli su Šafarić (4, 59), Glavica (39), Glavina (57) i Vugrinec (78), dok je strijelac za goste bio Bertran (48). Domaćin je posljednje trenutke utakmice odigrao s igračem manje nakon što je u 90. minuti isključen Marko Pajač.

Uzvratni susret je na rasporedu sedmog srpnja u Andorra la Velli i bilo bi pravo čudo kada bi Varaždin prokockao veliku prednost.

U idućoj rundi natjecanja Varaždin očekuje moldavski sastav Iskra-Stal.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙