FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 22. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

LONDON

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, njega je u susretu 1. kola svladao Amerikanac Ryan Harrison sa 7-6 (5), 6-0, 7-5 nakon dva sata i 13 minuta igre.

Dodig je u Wimbledon stigao nakon što je prošloga tjedna stigao do finala turnira u Rosmalenu, ali dobru formu iz Nizozemske nije uspio prenijeti i u All England Club.

Naš je tenisač imao nekoliko prilika riješiti prvi set u svoju korist, ali kod rezultata 5-5 nije uspio oduzeti servis Harrisonu iako je imao 15-40, da bi u "tie-breaku" poveo sa 5-2 samo da bi potom izgubio pet poena zaredom, a time i set.

Loš završetak prvog seta odrazio se na igru u drugom kojega je Dodig izgubio sa 0-6 nakon samo 21 minute igre.

U trećem setu Dodig je prvi stigao do "breaka", poveo je sa 2-0, ali Harrison je odmah uzvratio "re-breakom", da bi kod rezultata 5-5 još jednom oduzeo servis Dodigu, a zatim mirno priveo susret kraju.

LONDON, 22. lipnja 2011. (Hina/Reuters) -

Portugalac Andre Villas-Boas novi je trener engleskog prvoligaša Chelsea, objavio je klub u srijedu.

Bivši trener Porta, koji ima 33 godine kao igrači Chelsea Didier Drogba i Frank Lampard, potpisao je trogodišnji ugovor i na klupi Chelsea će zamijeniti Talijana Carla Ancelottija koji je smijenjen u svibnju.

Jučer je Villas-Boas raskinuo ugovor s Portom zbog čega mora platiti odštetu u visini od 15 milijuna eura.

Villas-Boas je trener postao u listopadu 2009. Samo je jednu sezonu vodio Porto i ove je godine s njim osvojio tri trofeja: prvenstvo, kup i Europsku ligu, postavši najmlađi trener koji osvojio kup Europe.

Portugalac je sedmi trener na klupi Chelsea u zadnjih osam godina.

BUENOS AIRES

Bivši argentinski reprezentativac Diego Simeone je novi trener argentinskog Racing Cluba na čijoj će klupi zamijeniti Miguela Russa, koji je smijenjen prošli tjedan zbog loših rezultata.

Simeone, koji je nedavno napustio talijanskog prvoligaša Cataniu i koji je vodio argentinske klubove River Plate i Estudiantes, svoju je trenersku karijeru počeo u Racingu prije pet godina.

Vezist, za argentinsku reprezenatciju je odigrao 106 utakmica. Igrao je za Sevillu, Atletico Madrid, Inter i Lazio.

Nogometnoj javnosti je najviše poznat po utakmici odigranoj 1998. na svjetskom prvenstvu u Francuskoj kada je engleski reprezentativac David

Beckham zbog prekršaja na njemu zaradio crveni karton. Simeone je kasnije priznao da je prekršaj odglumio.

TORONTO

Toronto Raptorsi objavili su da je njihov novi trener Dwane Casey, koji je ove godine, kao pomoćnik trenera s Dallas Mavericksima osvojio prvenstvo NBA.

Bivši pomoćnik trenera Dallas Mavericksa zamijenit će na klupi Raptorsa Kanađanina Jaya Triana.

Casey (54), koji ima 16-godišnje iskustvo u trenerskim krugovima, potpisao je trogodišnji ugovor s Raptorsima koji nisu igrali doigravanje od 2008. i ovu su sezonu završili kao treća najgora momčad.

Počeo je trenersku karijeru 1994. kao pomoćnik u Seattle SuperSonicsima gdje je proveo 11 godina, a 2005. je postao trener Minnesota Timberwolvesa otkuda je otišao 2007.

SYDNEY

Vratar australske vaterpolo reprezentacije James Stanton neće moći nastupiti na trećim Olimpijskim igrama jer je kažnjen dvogodišnjom zabranom nastupa zbog korištenja zabranjenih sredstava.

Stanton, koji odbacuje optužbe da je koristio zabranjene supstance, bio je pozitivan na klenbuterol na testiranju provedenom izvan natjecanja u Perthu prošle godine.

Stantonova zabrana je antedatirana, ali unatoč tome on se neće moći natjecati do listopada iduće godine te će tako propustiti olimpijske igre u Londonu koje se održavaju od 27. srpnja do 12. kolovoza.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) ponovila je u izjavi prošli tjedna kako nije dopuštena bilo kakva razina klenbuterola u uzetom uzroku.

LYON

Remi Garde (45) novi je trener Olympiquea iz Lyona nakon odlaska Claudea Puela.

Garde, koji je prije radio kao pomoćnik trenera u Lyonu i direktor njihovog trening centra, igrao je za klub šest godina od

1987. do 1993., ali nema trenerskog iskustva.

Puel, bivši trener Lillea i Monaca, napustio je Olympique u ponedjeljak nakon što je razočarao trećim mjestom u prvenstvu.

Lyon je osvojio naslov prvaka Francuske sedam puta zaredom od 2002. do 2008., ali je oslabio od Puelovog dolaska u drugoj poliovioci godine iako ima najbolju prvu ekipu i najviše sredstava.

LONDON

Prošle godine su Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut u 2. kolu Wimbledona odigrali najduži meč u povijesti tenisa, ankon više od 11 sati igre Isner je slavio sa 70-68 u petom setu, no njihov ovogodišnji dvoboj u 1. kolu Wimbledona bio je okončan za samo dva sata i tri minute. Pobjednik je ponovno bio Isner, ovoga puta sa 7-6 (4), 6-2, 7-6 (6).

Isner je dobio prvi set i preuzeo kontrolu nad mečem, dok Mahut nije pronašao inspiraciju za povratak.

Susret je odigran na terenu broj 3 iako su Isner i Mahut nakon epske borbe prošle godine zasigurno zaslužili veću pozornicu za svoj novi obračun.

FIRENCA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u susretu je 1. kola skupine B završnog turnira Svjetske lige u Firenci svladala Australiju sa 12-6 (4-0, 1-1, 3-3, 4-2).

U 2. kolu u srijedu Hrvatska će igrati protiv Crne Gore s početkom u 17.30 sati.

Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine.

PULA, 21. lipnja 2011. (Hina) -

U 5. kolu Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira u Puli od osam igrača iz vodeće skupine samo je prvi nositelj Aleksandar Kovačević zabilježio pobjedu i izdvojio se u vodstvu s maksimalnih pet bodova.

Kovačević je u minijaturi svladao svog prezimenjaka Blažimira, koji je preriskantno odigrao otvaranje i ostao s nezaštićenim kraljem u središtu šahovnice.

Nenad Ferčec i Robert Zelčić remizirali su tek u jednakoj damskoj završnici, a u partijama Tratar-Mencinger i Bellia-Dražić sklopljeni su salonski remiji. Tragičar kola bio je međunarodni majstor Milan Franić, koji je sjajnom igrom nadvisio Mađara Gergelyja Antala, a onda je u dobivenoj poziciji napravio niz grešaka i na kraju izgubio.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙