FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala WTA teniskog turnira u Kopenhagenu, dok je Ivan Ljubičić poražen u drugom kolu ATP teniskog turnira u Queen'su.

Petra je u dvoboju drugog kola pobijedila Rumunjku Simonu Halep 6:3, 5:7, 7:5. Bio je to njihov prvi međusobni susret. U idućem kolu mladu Splićanku očekuje Ukrajinka Alona Bondarenko koja je bila bolja od njemačke tenisačice Kathrin Wörle 6:0, 1:6, 6:2. Martić do sada nije igrala protiv 14. tenisačice svijeta.

Nažalost, Ivan Ljubičić nije uspio preskočiti drugo turnira u Queen'su. Premda je dobio prvi set protiv Čeha Radeka Štepaneka 6:0, a u drugom vodio 4:2 njegova igra se posve raspala. Čeh je okrenuo rezultat i iduća dva seta dobio rezultatom 7:5, 6:4. Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda za češkog tenisača. Prvu je ostvario 2005. u Milanu, dok je Ljubičić bio bolji dvije godine kasnije u Monacu.

BOSTON

Inspirirani Boston Bruinsi nastavili su s kažnjavanjem Vancouver Canucksa pobijedivši ga u srijedu 4-0 u doigravanju NHL-a te su tako izjednačili u seriji na četiri pobjede na 2:2, nakon što su ih pobijedili 4-0.

Bruinsi su izgubili prve dvije utakmice doigravanja samo s jednim pogotkom razlike, ali su u zadnje dvije utakmice dominirali na ledu, posebno nakon što je u trećoj utakmici Aaron Rome brutalno udario Nathana Hortona.

Bostonov vratar Tim Thomas, već favorit da osvoji trofej Vezina za najboljeg vratara NHL-a, samo je povećao izglede za to u srijedu kada je zatvorio svoja vrata Vancouveru zaustavivši 38 udaraca prema golu.

Rich Peverley, koji je zamijenio Hortona, postigao je dva pogotka, dok su Michael Ryder i Brad Marchand također pronašli rupu u Vancouverovoj mreži.

Doigravanje sada seli u Kanadu gdje se u petak igra peta utakmica.

Canucksi su u prvoj trećini imali više udaraca prema golu od Bruinsa (12-6), ali se Boston našao u boljoj situaciji nakon Peverleyovog pogotka. Boston je nastavio vršiti pritisak u drugoj trećini kada su Ryder i Marchand postigli pogotke u samo dvije minute.

Canucksi su potopljeni rano na početku zadnje trećine drugim Peverleyevim pogotkom.

RIM

Njemački nogometni reprezentativac Miroslav Klose seli u rimski Lazio, objavio je u srijedu na svojim interentskim stranicama talijanski klub.

Klose (33), koji je igrao u Bayernu, a sada je slobodan igrač, sljedeće dvije godine će igrati za ekipu talijanske Serie A. Navodno će njemački napadač na godinu zaraditi dva milijuna eura. U četvrtoj sezoni u Bayernu, Klose je postigao samo jedan pogodak.

U 109 nastupa za njemačku reprezentaciju Klose je uspio zabiti 61 gol.

MADRID

Arsenal će pustiti svog kapetana španjolskog nogometaša Cesca Fabregasa u Barcelonu, pišu u četvrtak dva sportska časopisa.

Prema Mundo Deportivu, trener Arsenala Arsene Wenger konačno je dao svoj pristanak za Fabregasov odlazak, pod uvjetom da ne potpiše za neki drugi engleski klub.

"Trener je otvorio vrata Fabregasu pod uvjetom da ne pojača drugu englesku ekipu", piše "Mundo Deportivo".

Kako pak piše drugi sportski časopis "Sport", "Arsenal smatra da je odlazak Fabregasa neizbježan", a njegovi se predstavnici očekuju u četvrtak u Barceloni kako bi upoznali katalonski klub s "financijskim zahtjevima" engleskog prvoligaša.

Ovi ponovni kontakti uslijedili su godinu dana nakon neuspjelog pokušaja Barcelone da angažira Fabregasa koji je oduvijek pokazivao želju da zaigra u katalonskom klubu.

Cesc Fabregas je počeo u Barci karijeru u akademiji za mlade prije nego je prešao sa 16 godina u Arsenal 2003.

"Ja sam navijač Barce. Član sam kluba, kao što je bio moj djed, moj stric, moji rođaci... Volim te boje odmalena. Ja sam Katlonac. No ja sam kapetan Arsenala, ja sam 'topnik' i tu sam postao igrač, tu sam sazrio kao osoba", izjavio je Fabregas u srpnju 2010.

Mundo Deportivo dodaje i da pregovori između dva kluba neće biti lagani. Prema pisanju "Sporta, Arsenal bi mogao tražiti i do 50 milijuna eura za Fabregasa.

MADRID

Španjolski nogometni prvoligaš Real Zaragoza, koji duguje 110 milijuna eura, u srijedu je predao sudu zahtjev za stečaj sa preustrojem kako bi dobio šansu da sastavi plan otplate duga.

Financijski problemi za Zaragozu počeli su prije tri sezone kada su ispali u drugu ligu. Tada je klub posegnuo za kreditima kako bi doveo pojačanja i vratio se već iduće sezone u Primeru. Dugovi su se gomilali i dosegnuli su 110 milijuna eura, pa je klub morao zatražiti prinudnu upravu.

Španjolski prvoligaši već duže vrijeme žive iznad svojih mogućnosti, i prije dvije godine ukupan dug 20 prvoligaških ekipa iznosio je tri i pol milijarde eura.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙