FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu 15. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. lipnja.

ZAGREB - Okrugli stol o osiguranju motornih vozila - preprekama i izgledima za rast tržišta održat će se u organizaciji časopisa Banka. Na skupu će se razgovarati o tržištu osiguranja od automobilske odgovornosti te kasko osiguranju, konkurenciji, uvjetima za brži rast tržišta, problemu neosiguranih vozila kao i oporavku automobilskog tržišta (11,00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Ured za kulturu i turizam Veleposlanstva Republike Turske potpisat će ugovor o marketinškoj suradnji (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U prvih pet mjeseci ove godine 26 društava za osiguranje u Hrvatskoj zaračunala su bruto premiju od 4,1 milijardu kuna, što je 1,5 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, kumulativni su podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). U skupini neživotnih osiguranja zaračunata bruto premija iznosi 3,2 milijarde kuna i manja je 1,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani, te čini 77,06 posto ukupne premije. Skupina životnih osiguranja bilježi pad od 1,3 posto sa zaračunatom bruto premijom od 949 milijuna kuna, te u ukupnoj premiji sudjeluje s 22,94 posto. Najzastupljenija vrsta u skupini neživotnih osiguranja je osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila sa zaračunatom bruto premijom od 1,2 milijarde kuna, što je 1,3 posto više nego u istom razdoblju lani te čini udjel od 38,36 posto u premiji neživotnih osiguranja te 29,56 posto u ukupnoj zaračunatoj premiji.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙