FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 2. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 1. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. lipnja.

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva, rada i poduzetništva održat će se okrugli stol pod nazivom "Zaštita potrošača i financijska pismenost za fer kreditiranje". Cilj skupa je da potrošač postane ravnopravan partner financijskih institucija, odnosno nastojanje da se potakne veća briga za potrošačka prava na području financijskih usluga. Naime, povećani broj upita korisnika financijskih usluga upućuje na to da potrošači ne prepoznaju u potpunosti rizike koje preuzimaju prilikom potpisivanja ugovora o korištenju bankovnih proizvoda i usluga, a što upućuje na činjenicu da postoji potreba za podizanjem razine financijske pismenosti hrvatskih potrošača kao i provođenja učinkovitijeg nadzora na financijskom tržištu (10,00 sati, velika dvorana Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Na prvoj znanstveno-stručnoj Međunarodnoj konferenciji o obrazovanju za poduzetništvo govorit će se između ostaloga o nacionalnoj strategiji učenja za poduzetništvo, značaju poduzetničkog učenja, razvoju obrazovanih programa i sadržaja za usvajanje poduzetničke kompetencije te suradnji obrazovnih institucija i poslovnih subjekata. Cilj konferencije je doprinijeti prihvaćanju poduzetništva kao odgojno-obrazovne društvene i gospodarske vrijednosti (9,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 6.413 kuna, što je 4,1 posto ili 254 kune više od prosječne neto plaće za veljaču, pokazuju podaci koje je objavio Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U odnosu pak na ožujak prošle godine zagrebačka prosječna neto plaća za treći ovogodišnji mjesec bila je nominalno veća za jedan posto ili za 66 kuna. Najniže neto plaće u Zagrebu za ožujak ove godine bile su u uslugama povezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada, uređenju i održavanju krajolika, od 3.255 kuna. Najviša je pak prosječna neto plaća za ožujak u Zagrebu zabilježena u proizvodnji pića, u iznosu od 15.052 kune.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙