FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski javni službenici štrajkaju zbog mirovina

Autor: bcav
LONDON, 30. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Britanski učitelji i javni službenici prosvjedovali su u četvrtak po gradovima diljem Velike Britanije protiv mirovinske reforme, otvarajući sezonu mogućih širih sindikalnih nemira zbog vladinih mjera štednje.

Štrajkovi, po uzoru na slične prosvjede u ostatku Europe, prvi su u, kažu sindikalci, valu akcija protiv mjera britanske vlade za smanjenje mirovina u javnom sektoru.

"Ovu zemlje vode ljudi koji su privilegirani, koji zarađuju previše novca...Jaz između bogatih i siromašnih sve je veći. Mi ne bismo trebali biti oni koji zbog toga ispaštaju", rekao je učitelj Martin Pitcher (35), jedan od sudionika prosvjeda u središtu Londona.

U povorci, zbog koje je zaustavljen promet u nekim od najprometnijih londonskih ulica, bile su tisuće radnika i njihovih pristaša koji su nosili transparente i glasno zviždali.

Na prosvjedima u četvrtak okupio se samo dio radnika zaposlenih u javnim službama, no i ostali sindikati najavljuju štrajkove ako ne postignu dogovor s vladom.

U sindikatu navode da je u četvrtak potpuno zatvoreno 45 posto škola, a još 40 posto djelomično zatvoreno.

(Hina) xbcav ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙