FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić s ukrajinskim parlamentarcima

Autor: ista
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se u srijedu s izaslanstvom Odbora za europske integracije Vrhovne Rade Ukrajine s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i Ukrajine i o dovršetku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, priopćio je ured predsjednika Sabora.

"Vrlo smo zadovoljni intenziviranjem bilateralnih političkih odnosa te suradnjom na razini regija i gradova Hrvatske i Ukrajine. Ujedno nas raduje što će uskoro biti završena i procedura za otvaranje hrvatskog konzulata u Donjecku, na čelu s počasnim konzulom", rekao je Bebić, prema priopćenju. Dodao je kako očekuje da će to pridonijeti daljnjem razvoju bilateralne suradnje, osobito gospodarske.

Čestitavši Hrvatskoj na odluci Europskog vijeća o završetku pristupnih pregovora s Europskom unijom, Boris Ivanovič Tarasjuk, predsjednik Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta, izrazio je nadu kako će Ukrajina s EU-om do kraja godine potpisati Ugovor o pridruživanju.

Istaknuvši kako je Hrvatska otvorena za suradnju te razmjenu iskustava iz procesa približavanja EU-u, u čemu je Sabor svojim opsežnim zakonodavnim aktivnostima, uz Nacionalni odbor, imao značajnu ulogu, Bebić je u tom pogledu pozvao Tarasjuka na produbljivanje međuparlamentarne suradnje.

(Hina) xpp/sl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙