FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković primio izaslanstvo ukrajinskog parlamenta

Autor: vmrs
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u utorak izaslanstvo ukrajinskog parlamenta i razgovarao o hrvatsko-ukrajinskim odnosima u političkim, gospodarskim i sektorskim aspektima suradnje, kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Obostrano je zaključeno da su odnosi između dviju država vrlo dobri, te su razmotrene mogućnosti daljnje suradnje Hrvatske i Ukrajine u svjetlu sklapanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i Europske unije.

Uz predsjednika odbora Borisa Ivanoviča Tarasjuka na sastanku su bili i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levčenko, predsjednik pododbora za regionalnu i transgraničnu suradnju Petro Petrovič Gasjuk i predsjednik pododbora za koordinaciju programa tehničke pomoći EU-a Igor Teodorovič Zvarič.

Državni tajnik Andrej Plenković govorio je o završetku pregovora Hrvatske s Europskom unijom te o pozitivnim učincima koje provedene reforme imaju na hrvatsko društvo u cjelini. Državni tajnik Plenković predstavio je planiranu dinamiku u vezi s potpisivanjem ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te provedbu referenduma. Izrazio je uvjerenost da će uspjeh Hrvatske imati pozitivan učinak na države jugoistočne Europe kao i druge europske države s europskim aspiracijama, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju

(Hina) xvm/xpp ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙