FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski parlamentarci sa Odborom za vanjsku politiku

Autor: ista
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Frano Matušić i članovi Odbora u srijedu su u Zagrebu s izaslanstvom Odbora za europske integracije ukrajinskog parlamenta razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja, europskoj perspektivi Ukrajine i završetku pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Matušić je istaknuo da su odnosi dviju zemalja odlični i bez otvorenih pitanja te da se suradnja hrvatskih županija i ukrajinskih oblasti odvija vrlo intenzivno kao i suradnja na području kulture, stoji u priopćenju.

Predsjednik Odbora za europske integracije Vrhovne Rade Ukrajine Boris Ivanovič Tarasjuk čestitao je na završetku hrvatskog pregovaračkog procesa s Europskom unijom te rekao kako su odnosi Hrvatske i Ukrajine prijateljski i da se sve više produbljuju na različitim razinama.

Matušić je rekao kako Hrvatska podupire europsku perspektivu Ukrajine i da će svoja iskustva iz pregovaračkog procesa sa zadovoljstvom podijeliti s Ukrajinom. ”Ukrajina slijedi smjer europskih standarda i pripada civilizacijskom krugu europskih naroda”, rekao je on, prema priopćenju.

(Hina) xpp/sl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙