FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 14. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 14. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastat će se s članovima Britansko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva (u 10.45 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića).

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić također će primiti izaslanstvo Britansko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva (u 10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - U administrativnom sjedištu Ministarstva obrane održat će se primopredaja oklopnih vozila tipa "HMMWV" koje je Oružanim snagama RH ugovorom o donaciji vojnih vozila i opreme u vrijednosti od 5,52 milijuna dolara donirala vlada SAD-a. Primopredaji vozila nazočit će hrvatski ministar obrane Davor Božinović i veleposlanik SAD-a u RH James B. Foley (u 12 sati, administrativno sjedište MORH-a, Sarajevska cesta 7).

BEOGRAD - Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban dolazi s izaslanstvom te zemlje u radni posjet Srbiji, gdje će u odvojenim sastancima razgovarati sa srbijanskim premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

BEOGRAD – Otvaranje Strategijske vojne konferencije za partnere (SMPC 2011) koju organizira Savezničko zapovjedništvo za transformaciju NATO saveza. Na konferenciji koja završava u srijedu očekuje se sudjelovanje načelnika glavnih stožera i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za suradnju i kontakt država, kao i visoki vojni predstavnici EU-a i NATO-a.

ŽENEVA - Njemačka kancelarka Angela Merkel govorit će na godišnjoj konferenciji ministara rada Međunarodne organizacije rada (ILO).

TOKIO - Japanska vlada trebala bi odobriti prijedlog zakona o odšteti koji će omogućiti vladi da pomogne tvrtki TEPCO u isplati odštete žrtvama nuklearne krize u nuklearki Fukushima Daiichi.

ASTANA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u posjetu Kazahstanu.

Dežurni:

Noć: Slavoljub Leko

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙