FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgradnja novog mosta preko Mrežnice u Belavićima

Autor: vhor
DUGA RESA, 27. lipnja 2011. (Hina) - U Dugoj Resi danas je potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje novog mosta preko Mrežnice u Belavićima, u blizini Duge Rese, vrijednog 11 milijuna i 57 tisuća kuna, u čemu Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva sudjeluje s 500 tisuća kuna.

Sporazum o sufinanciranju potpisali su potpredsjednik Vlade RH, ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić i gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić.

Novi će most biti na mjestu gdje je stari, koji je s 210 metara najdulji drveni most u Hrvatskoj, a zbog ambijentalnih vrijednosti, bio je pod zaštitom konzervatora. Novi će most imati dva traka, bit će dug također 210 metara, a izgradit će se još toliko metara nove pristupne ceste. Investitor je Županijska uprava za ceste, a izvođač radova "Zagorje tehnobeton" iz Varaždina.

Stari je most zbog dotrajalosti 2007. godine zatvoren za promet automobilima, a u međuvremenu je skinuta zaštita i odobreno njegovo rušenje s izgradnjom novoga armiranobetonskog mosta koji će imati mnogo drvenih elemenata da se uklopi u ljepote Mrežnice, za čije je porječje u tijeku postupak proglašavanja zaštite u kategoriji regionalnog parka, rekao je župan Ivan Vučić.

Njime će se služiti četiri tisuće građana koji žive na obalama Mrežnice i oko 15 tisuća građana dugoreškog kraja, ali i mnogobrojni turisti budući da su neposredno uz most kampovi, sobe za iznajmljivanje, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave seoskim turizmom i izletišta.

Gradonačelnik Baršić najavio je završetak izgradnje mosta u lipnju 2012. godine.

Nakon potpisivanja sporazuma ministar Pankretić rekao je kako Hrvatska, osim Jadranskog mora, i u unutrašnjosti ima prirodnih ljepota koje izgradnjom nužne infrastrukture moramo prezentirati i turistima.

Naglasio je da je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva u proteklih nekoliko godina u Karlovačku županiju uložilo oko 150 milijuna kuna, a slijedi ulaganje još pedesetak milijuna kuna za društvenu infrastrukturu, dječje vrtiće i domove za starije osobe.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙