FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo Dubrovačkih ljetnih igara

Autor: lmol
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Dubrovačkih ljetnih igara te najavio je svoj dolazak na svečano otvorenje kao i neke od programa ovogodišnje 62. festivalske sezone koja će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Izaslanstvo je predsjedniku Republike Josipoviću predstavilo ovogodišnji program, a intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender zajedno s ravnateljima dramskog i glazbenog programa, Dorom Ruždjak i Ivanom Repušićem, posebno su istaknuli raznovrstan glazbeni program koji i ove godine obuhvaća klasičnu glazbu, od simfonijske do klavirskih i violinističkih recitala te jazz i folklor.

Program započinje koncertom Zagrebačke filharmonije kojom će ravnati slavni Antoni Wit, a završava nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i renomiranog hrvatskog kontratenora, Maxa Emanuela Cenčića.

Među brojnim domaćim i inozemnim solistima izaslanstvo je posebno istaknulo Ivu Pogorelića koji se na Igre vraća nakon 26 godina izbivanja.

Premijerni dramski program 62. dubrovačkih ljetnih igara otvara Stullijeva komedija "Kate Kapuralica", a od premijernih naslova bit će izveden Sofoklov "Kralj Edip", te drama "Prizori s jabukom" hrvatske spisateljice i redateljice Ivane Sajko, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙