FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović u posjetu općini Semeljci

Autor: sela
ĐAKOVO, 12. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas poslijepodne u posjetu je Općini Semeljci pokraj Đakova, a koja ovoga vikenda slavi svoj dan.

U prostorijama općine predsjednik Josipović razgovarao je iza zatvorenih vrata s čelništvom semeljačke općine i Osječko-baranjske županije predvođenima načelnikom Grgom Lončarevićem i županom Vladimirom Šišljagićem. Zatim se u zgradi općine susreo i s građanima među kojima je bilo i dvanaest njegovih imenjaka i prezimenjaka što dolaze s područja cijele semeljačke općine, poglavito iz sela Koritna.

"Drago mi je susresti se imenjacima i prezimenjacima i što ih u ovako velikom broju ima i u ovom dijelu Hrvatske", izjavio je kratko nakon susreta predsjednik Ivo Josipović.

Na ulazu u općinu dočekale su ga i dvije djevojke u narodnom ruhu toga kraja, a što je predsjednik Josipović popratio riječima: "Sada, kada ulaskom u EU, postajemo dio velike europske obitelji, vrlo je važno da se naše ime, naša kultura, tradicija, očuva, da se očuva i naša narodna nošnja. Siguran sam da će ona biti i europsko blago, europsko bogatstvo, da po svojoj tradiciji budemo prepoznatljivi".

Predsjednik Josipović posjetio je i tamošnju Osnovnu školu "Josipa Kozarca", gdje je održan kulturno-umjetnički program. Od zgrade općine do škole mjestom je prošao pješice, dočekan od brojnih građana što su ga srdačno pozdravili.

U nastavku posjeta predsjednik Ivo Josipović obići će tvrtku Merkur u Poduzetničkoj zoni u Semeljcima. Brodska je to tvrtka što se bavi stočarstvom.

Općina Semeljci krajnji je istok Đakovštine. Obuhvaća šest naselja i najrazvijenija je od devet općina Đakovštine i u gospodarskom, prometnom i svakom drugom infrastrukturnom pogledu, iako je za vrijeme Domovinskog rata pretrpjela značajna razaranja, nalazeći se na prvoj crti istočnoslavonske bojišnice.

(Hina) xsela ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙