FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture

Autor: dger
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Danas je u auli Rektorata otvorena Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture koju zajedno organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika.

Na svečanom otvaranju polaznike su pozdravile prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ksenija Turković, ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Katarina Fuček i ravnateljica Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture ove godine ima 31 polaznika iz 12 zemalja (Australija, Austrija, Češka, Italija, Japan, Kanada, Nizozemska, Norveška, Njemačka, SAD, Švedska, Švicarska).

Troje polaznika dolazi s partnerskih sveučilišta iz Trsta, Klagenfurta i Praga u okviru međusveučilišne suradnje te će Školu polaziti kao stipendisti Sveučilišta u Zagrebu.

Program Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture sastoji se od akademskog i kulturnog dijela tijekom kojih polaznici uče hrvatski jezik te posjećuju muzeje, galerije, kazališta i razne kulturne i obrazovne ustanove, ističe se u priopćenju.

Polaznici Škole svakoga dana pohađaju pet sati obvezne nastave hrvatskog jezika koja se sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati na kojima se uči i vježba gramatika, proširuje rječnik, razvijaju komunikacijske sposobnosti i poboljšavaju jezične vještine čitanja, pisanja, slušanja i govorenja. U okviru kulturnog dijela programa polaznici obilaze Zagreb te odlaze na organizirane studijske izlete.

Na kraju akademskog programa polaznici pristupaju završnom ispitu iz hrvatskog jezika koji se sastoji od pismenog i usmenog dijela, nakon čega dobivaju diplomu Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture te svjedodžbu s upisanim ocjenama.

Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture službeno je počela subotu, a nastava se održava u Studentskom domu Cvjetno naselje i traje do 22. srpnja.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙