FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ulagači oprezno očekuju odluku grčkog parlamenta

Autor: neba
LONDON, 27. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros trguje oprezno jer ulagači nisu voljni znatnije mijenjati pozicije dok ne bude poznat ishod rasprave u grčkom parlamentu o nepopularnim mjerama štednje.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,04 posto, na 1.074 boda, nakon što je prošloga tjedna zaronio na najnižu razinu u tri mjeseca.

Frankfurtski DAX indeks bio je u 9,30 sati u minusu 0,1 posto, dok su londonski FTSE i pariški CAC za toliko bili u plusu.

Grčki parlament započeo je u ponedjeljak raspravu o mjerama za smanjenje proračunskog manjka, koje su uvjet za novi međunarodni kredit kako bi Grčka mogla ispuniti svoje kreditne obveze. Konzervativna oporba odbija pozive na nacionalno jedinstvo, pa vlada premijera Georgea Papandreoua ovisi o tankoj parlamentarnoj većini.

„Ulagači su vrlo oprezni. Glasovanje u grčkom parlamentu ključno je za tržišta. Ako vladin prijedlog prođe, to će ulagačima donijeti olakšanje. No, mislim da ni u tom slučaju nećemo moći reći da je slučaj Grčke iza nas. To bi moglo biti samo odgađanje tog problema za još koji dan“, kaže Keith Bowman, analitičar u tvrtki Hargreaves Lansdown.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 1 posto, na 9.578 bodova.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙