FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: pilot pušten iz bolnice

Autor: mkov
ZAGREB, 26. lipnja 2011. (Hina) - Pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), koji je upravljao zrakoplovom airtractor, a koji se tijekom gašenja požara jučer prisilno prizemljio na otoku Braču, jutros je otpušten iz splitske bolnice, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Podsjetivši kako se pilot poslije nesreće osjećao dobro te kako nije bio ozlijeđen, MORH navodi, da je na liječničku preporuku, iz preventivnih razloga bio zadržan u bolnici tijekom noći te da je jutros otpušten kući.

Ekipa istražitelja, predvođena glavnim vojnim zrakoplovnim istražiteljem pukovnikom Goranom Strmečkim, jutros je počela rad na mjestu prizemljenja zrakoplova airtraktor oznake AT 802 na otoku Braču.

Očekuje se kako će očevid trajati cijeli dan jer se radi, kako navdi MORH, o zahtjevnu terenu na kojem je odlagalište otpada. Dodaje se kako i jaka bura otežava očevid.

MORH napominje kako će nakon završetka očevida na mjestu događaja, zrakoplov biti prevezen u Zračnu bazu Zemunik.

Prebacivanje će, kako ističe, ovisit o dinamici rada istražitelja na terenu i vremenskih uvjeta.

Jučer su na pet različitih požarišta, kako MORH podsjeća, bile angažirane gotovo sve raspoložive protupožarne zračne snage te dodaje kako je bilo angažirano 10 letjelica i ostvareno 485 letova, 61 sat naleta.

Izbačeno je 2497 tona vode, od čega na požarištu Brač 212 tona.

Požari su lokacijski, kako je istaknuto, bili u radijusu od oko 100 km pa su u koordinaciji sa zemaljskim snagama, zračne snage preusmjeravane s požarišta na požarište.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙