FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović i Lovrić posjetili ozlijeđenog pripadnika OSRH-a

Autor: ista
ZAGREB, 24. lipnja 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) general pukovnik Drago Lovrić posjetili su danas u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici "Dubravi" pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji je tu prevezen na liječenje, pošto je 20. lipnja 2011. nehotice ozlijeđen u Afganistanu, zadobivši prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice.

Božinović se uvjerio u dobru liječničku skrb prema ozlijeđenom od sama nesretnog događaja u Afganistanu do povratka u Hrvatsku, kao i sada, te je posebno zahvalio osoblju KB-a "Dubrave" na njihovoj predanosti u liječenju pripadnika OSRH-a.

Ozlijeđeni pripadnik OSRH-a vratio se u Hrvatsku 23. lipnja 2011. navečer posebnim vojnim medicinskim zrakoplovom (MEDEVAC) njemačkih zračnih snaga (Luftwaffe) i odmah iz zračne luke Pleso prevezen na liječenje u KB "Dubravu".

Drugi pripadnik hrvatskih oružanih snaga, dočasnik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koji je bio lakše ozlijeđen 15. lipnja 2011. u prevrnutu helikopteru Afganistanske narodne armije (ANA), također se jučer, redovitim letom, vratio u Hrvatsku te otišao kući na odmor, izvijestila je služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙