FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: produljen pritvor šestorici krijumčara kokaina

Autor: zjur
SPLIT, 23. lipnja 2011. (Hina) - Istražni sudac splitskoga Županijskog suda produljio je pritvor šestorici osoba zbog sudjelovanja u međunarodnom krijumčarenju 368 kilograma kokaina, a četvorica su još u bijegu, rekao je danas glasnogovornik Županijskog suda Neven Cambi.

Osumnjičenici su "pali" u međunarodnoj policijskoj akciji nazvanoj "Dogma" tijekom koje je razbijen međunarodni lanac preprodaje droge i zaplijenjeno 368 kilograma kokaina podrijetlom iz Brazila.

Šestorica pritvorenih zajedno sa četvoricom u bijegu udružili su se u zločinačku organizaciju radi trgovine drogom. Policija je deset osumnjičenika, među kojima šest hrvatskih državljana, pratila nekoliko mjeseci i utvrdila da su povezani s međunarodnim narkolancem.

Akciju je vodio USKOK, a prvi uhićeni pripadnici te zločinačke organizacije "pali" su na zagrebačkom području te nakon toga privedeni su u Split.

U jednoj od najzahtjevnijih i najdugotrajnijih akciji protiv krijumčara droge, uhićeni su pripadnici "balkanskog kartela" koji su kokain preuzeli u Španjolskoj.

(Hina) xzjur ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙