FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine u povodu Dana državnosti

Autor: zjur
SPLIT, 24. lipnja 2011. (Hina) - Zajedničkom svečanom sjednicom splitskoga Gradskog vijeća i splitsko-dalmatinske Županijske skupštine danas je u vili Dalmaciji proslavljen Dan državnosti.

Izaslanstva grada i županije prije sjednice položila su vijence na spomen-ploču na Narodnome trgu u središtu grada, ispod glavnoga križa na gradskome groblju Lovrincu i na groblju branitelja iz Domovinskog rata. Na platou ispred Prirodoslovnog muzeja na Marjanu podignuta je zastava Republike Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Jure Šundov tom je prigodom, među ostalim, zahvalio prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

"Znao je prepoznati trenutak i stavio se na čelo naroda te uz pomoć branitelja stvorio suverenu i samostalnu Hrvatsku. Trebamo zahvaliti i onima koji su od 1941. do 1945. godine svojom žrtvom upisani u povijesne dokumente. Hrvatska je naša stvarnost i pozivam vas da je uljudimo na najbolji mogući način i da postanemo dio europske obitelji", rekao je Šundov.

Dožupan Luka Brčić govoreći o sadašnjosti koja tišti ljude, rekao je kako nema danas one euforije koja se osjećala u Domovinskom ratu, koji je kruna stvaranja hrvatske države.

"Ljude je zahvatila malodušnost jer kroz svoj rad ne mogu osigurati egzistenciju. Iako je od povijesne odluke o stvaranju Hrvatske prošlo 20 godina, i danas još traje teška borba, a to je borba za svako novo radno mjesto", dodao je Brčić.

(Hina) xzjur ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙