FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruanda: Dvadeset dva mladunčeta gorile dobila ime

Autor: vrad
KIGALI, 18. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Dvadeset dva mladunčeta gorile dobila su ime u subotu na sjeveru Ruande na zanimljivoj svečanosti, u nazočnosti predstavnika državnog vrha, među kojima je bio i premijer Bernard Makuza.

Kao i prethodnih godina, svečanost je upriličena u Kinigiju, u podnožju parka prirode Vulkani, središtu tih primata kojima prijeti izumiranje.

Na području tog glasovita vulkanskog lanca na granici Ruande, Ugande i Demokratske Republike Konga (DRK) živi polovica od 700 planinskih gorila koliko ih još ima u svijetu.

Mladunčad gorile nisu bila na svečanosti koja se održala izvan njihova prirodna staništa, već su ih predstavljala djeca prerušena u gorile.

Otvarajući svečanost, koju su izravno prenosili državni radio i televizija, premijer je prvom mladunčetu nadjenuo ruandsko ime "Ljambo", što znači "riječ".

"To ime označava naša postignuća, napredak koji smo ostvarili i koji nam daje pravo da uzmemo riječ u zajednici svjetskih naroda", rekao je Makuza, ističući uspjehe svoje zemlje.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙