FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP-Zagreb isplaćuje dividendu 17 kuna po dionici

Autor: tmis
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - Hotelijerska tvrtka HUP-Zagreb isplatit će dioničarima dividendu od 17 kuna po dionici za što je predviđeno 7,8 milijuna kuna od 24,3 milijuna kuna neto dobiti te tvrtke za 2010., odlučila je uz ostalo Glavna skupština HUP-Zagreb o čemu danas obavijest prenosi Zagrebačka burza.

Glavna skupština HUP-Zagreb održana je 11. lipnja, a slijedom njene odluke tražbinu za isplatu dividende dioničari HUP-Zagreb stječu 30-og dana nakon dana donošenja odluke na Glavnoj skupštini.

Osim za isplatu dividende dioničarima, Glavna skupština je odlučila i da se od 24,3 milijuna kuna lanjske neto dobiti 1,2 milijuna kuna rasporedi u zakonske rezerve, dok se najveći dio, 15,2 milijuna kuna, raspoređuje u zadržanu dobit.

Glavna skupština dala je i razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za 2010., istodobno odlučivši da se članovima Nadzornog odbora isplati nagrada za rad u tom odboru u iznosu od 1.500 kuna neto mjesečno.

Odlučeno je i da se povlačenjem 7.906 vlastitih redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti od 400 kuna odnosno za ukupni iznos od 3,1 milijun kuna smanji temeljni kapital HUP-Zagreba.

Time je temeljni kapital te tvrtke smanjen s 188,5 milijuna kuna na 185,3 milijuna kuna, i podijeljen je na 463.470 dionica, svaka nominalne vrijednosti 400 kuna.

Većinski dioničar HUP-Zagreb je, po današnjim podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), zagrebačka tvrtka Expertus d.o.o. (u vlasništvu Anđelka Leke) koja drži 53,67 posto.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙