FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan poduzetnika ove godine pod nazivom "Hrvatski poslodavci na prekretnici"

Autor: nbrc
ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Ovogodišnji Dan poduzetnika, tradicionalni godišnji susret gospodarstvenika kojega organizira Hrvatska udruga poslodavaca HUP, održat će se 6. lipnja pod nazivom "Hrvatski poslodavci na prekretnici", izvijestili su danas iz HUP-a iz kojeg najavljuju da će na tom skupu javno predstaviti dokument "Za Hrvatsku 2011.-2015: Kapital i radna mjesta 'ruku pod ruku'".

Poslovati u krizi s još neizvjesnim krajem s jedne strane te pripremati se za skori ulazak u EU i prilagođavati poslovanje zahtjevnim izvoznim tržištima i još oštrijoj konkurentskoj utakmici s druge, vjerojatno su najveći izazovi s kojima su se naši gospodarstvenici ikad suočili, ističu iz HUP-a.

"Kriza, koja je još više razotkrila fundamentalne slabosti hrvatskoga društva i gospodarstva, i dalje ne jenjava. Nakon višegodišnjeg približavanja prosječnoj razvojnoj razini EU, sada se nalazimo u fazi udaljavanja od toga prosjeka. Dubina i trajanje krize te tromost pri izlasku iz nje pokazuju da je gospodarstvo izgubilo sposobnost za dinamičan rast", navodi se u priopćenju.

Poslodavci udruženi u HUP ističu da su, kako ne bi i oni bili samo oni koji govore i kritiziraju, a nemaju ideje i nisu spremni preuzeti bilo kakvu odgovornost, i do sada na mnogobrojne načine predlagali razne mjere za oporavak gospodarstva.

"Nije se puno toga primijenilo niti promijenilo, ali mi ne odustajemo", ističu iz HUP-a i najavljuju da će na Danu poduzetnika javno predstaviti dokument "Za Hrvatsku 2011.-2015: Kapital i radna mjesta 'ruku pod ruku'" u kojem će iznijeti svoja očekivanja i zahtjeve vezane uz poboljšanje okruženja u kojem posluju, ali i sasvim konkretne prijedloge kako to učiniti.

Iz HUP-a napominju da je taj dokumentu već i prije no što je objavljen izazvao veliki interes javnosti te da će u njemu definirati okvir u kojem poslodavci žele raditi, a koji bi, uvjereni su, bude li realiziran, mogao osigurati gospodarski rast cijele zemlje i boljitak svih njezinih građana.

"Taj će dokument ujedno i jasno definirati po kojim ćemo kriterijima ocjenjivati buduće stranačke gospodarske programe - zbog toga ćemo na Danu poduzetnika od predstavnika najvećih parlamentarnih stranaka zatražiti da dokument komentiraju i da se očituju u kojoj će mjeri naša očekivanja i prijedlozi biti ugrađeni u gospodarske programe s kojima će izaći na izbore. Ono što želimo jasno reći jest da zahtjev da se promijeni cjelokupni okvir u kojem možemo i želimo raditi nije zadovoljavanje nekih partikularnih interesa poslodavaca - bez oživljavanja ekonomije bit ćemo svjedoci permanentne stagnacije pa i nazadovanja društva u cjelini", poručuju iz HUP-a.

Dan poduzetnika svake godine okupi oko 1.000 poduzetnika i poslodavaca, članova HUP-a, predstavnika diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, brojnih predstavnika elektronskih i tiskovnih medija, te drugih visokih gostiju iz gospodarstva i politike, a iz HUP-a najavljuju kako će ovogodišnjem skupu biti nazočni i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙