FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec: prevaren sam i izmanipuliran

Autor: sobr
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec potvrdio je danas da je zahvaćen novom USKOK-ovom istragom protiv Ive Sanadera te je dodao kako je prevaren i izmanipuliran ako je točno da je bivši premijer primio mito.

"Ako je točno da je Sanader primio mito kako se to navodi u nalogu za istragu - onda se kao i svi članovi vlade i predsjedništva HDZ-a osjećam prevareno i izmanipulirano", priopćio je Polančec.

Ustvrdio je kako tijekom pregovora s MOL-om nije imao mandat za odlučivanje.

"Sve ključne odluke donošene su na Predsjedništvu HDZ-a i na užem kabinetu Vlade RH, i nije mi jasno kako sam opet samo ja osumnjičen", istaknuo je Polančec.

"Radio sam u najboljoj vjeri i najbolje što sam znao i kada je Vlada RH usvajala ugovore smatrao sam, kao uostalom i svi ostali članovi vlade koji su za usvajanje istih glasovali, da su ugovorima zaštićeni vitalni interesi Hrvatske", navodi u priopćenju.

Njegov će se branitelj nakon povratka s puta početkom idućeg tjedna odmah dogovoriti o tome kada će dati iskaz USKOK-u koji ga, kako kaže, ne tereti za primanje mita.

USKOK je danas potvrdio da je pokrenuo novu istragu protiv Sanadera zbog sumnje da je s još dvije osobe zloporabio položaj i ovlasti te primio mito.

Navodno ga se tereti da je primio 10 milijuna eura od predsjednika uprave mađarske tvrtke MOL-a Zsolta Hernadija kojemu je zauzvrat omogućio prepuštanje upravljačkih prava u Ini, a u tome mu je navodno pomogao Polančec.

MOL je te navode najodlučnije odbacio, a preko svojih branitelja to je učinio i bivši hrvatski premijer koji u Salzburgu čeka izručenje Hrvatskoj zbog više korupcijskih afera.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙