FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fuchs: Bjeliš dosad relativno nekooperativan

Autor: npav
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - U procesu usvajanja novih zakona o visokom obrazovanju i znanosti dosad je najveći problem bila relativna nekooperativnost rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs.

Nije problem u novcu, ustvrdio je Fuchs odgovarajući na novinarsko pitanje nakon Vladine sjednice, jer imamo jasne pokazatelje, na temelju izračuna Ministarstva financija i financijskih stručnjaka, da uvođenjem sustava upisnina sveučilišta ništa ne gube.

To znači da sveučilišta neće biti na gubitku zbog ograničavanja upisnina na 60 posto prosječnog dohotka za neredovite studente i omogućavanja besplatnog studiranja svim redovitim studentima, pojasnio je ministar.

Država će u tu svrhu morati osigurati 43 milijuna kuna za 2012. godinu, te 143 milijuna kuna za 2013. godinu, dodao je Fuchs.

Ministar nije želio posebno komentirati nalaze državne revizije po kojima ispada da su neki članovi akademske zajednice zarađivali na studentima, već je istaknuo kako na fakultetima radi puno ljudi koji časno i savjesno obavljaju svoj posao, ali revizija pokazuje da ima i onih koji su prekršili čitav niz zakona.

(Hina) xmd/xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙