FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: uhićene tri osobe zbog zločina iz mržnje

Autor: vlar
SPLIT, 14. lipnja 2011. (Hina) - Policija je poslijepodne uhitila i na kriminalističko istraživanje privela tri osobe, osumnjičene za nasilničko ponašanje na subotnjem splitskom prideu, povezano s kaznenim djelom zločina iz mržnje, objavljeno je večeras na internetskim stranicama PU splitsko-dalmatinske.

Osnovano se sumnja da su trojica privedenih u subotu u Splitu, tijekom održavanja gay pridea, počinili kaznena djela nasilničkoga ponašanja, povrede prava na okupljanje i javni prosvjed, te zločin iz mržnje. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način, te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Nakon završenoga kriminalističkog istraživanja bit će privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, navodi policija.

Ističe se i da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela, te da se kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja, nastavlja.

(Hina) xvl/xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙