FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović otvorio Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Autor: macu
ŠIBENIK, 18. lipnja 2011. (Hina) - Najvažnije što moramo pružiti djeci su ljubav, sreća, obiteljski sklad, a Međunarodni dječji festival (MDF) u Šibeniku veliča upravo te vrijednosti, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović večeras prigodom otvorenja 51. izdanja te manifestacije.

Po njegovim riječima šibenski festival razlog je sreći svoj djeci svijeta, bez obzira na rasu i boju kože.

Otvorenju 51. MDF-a nazočili su i ministar kulture Jasen Mesić i šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Festival je otvoren predstavom "Ružno pače" Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) u režiji Roberta Waltla i dramaturškoj obradi Ivice Buljana. Glumci ZKM-a Kristijan Ugrina, Nina Violić i Lucija Šerbedžija, po ocjeni publike, briljirali su na šibenskom Trgu Republike Hrvatske, u prekrasnom ambijentu između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice.

Organizatori su najavili kako će na 51. MDF-u biti izvedeno dvjestotinjak programa s više od 1200 sudionika iz Makedonije, Litve, Latvije, UK , Slovenije, Njemačke, Norveške, Austrije, Kine i Srbije, a kao i prijašnjih godina očekuje se oko 60 tisuća posjetitelja.

(Hina) xjdev ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙