FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB protiv Čehokova uhićenja i pritvaranja

Autor: trub
ZAGREB, 9. lipnja 2011.(Hina) - HDSSB-ov saborski zastupnik Ivan Drmić apelirao je danas na zastupnike da ne odobre uhićenje i pritvaranje nezavisnog zastupnika Ivana Čehoka, kako je to na zahtjev USKOK-a predložilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), već da mu zastupnički imunitet skinu samo za pokretanje istrage.

"Ovom odlukom odlučujemo o sudbini kolege Čehoka i njegove obitelji. Protiv toga smo da u ovoj državi vlada zakon linča", poručio je Drmić u ime Kluba HDSSB-a, jedinog koji je sudjelovao u raspravi o predloženoj odluci MIP-a kojom se udovoljava zahtjevu USKOK-a da se Čehoka liši slobode te mu se odredi pritvor i istražni zatvor.

"Slažem se s odlukom da mu se skine zastupnički imunitet da bi institucije mogle odraditi svoj posao, da se istraga provede bez ometanja, a on će svoju nevinost morati dokazivati pred sudom", kazao je.

Smiješnima je, pak, ocijenio USKOK-ove razloge za uhićenje i pritvaranje Čehoka - zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Da je htio utjecati na svjedoke mogao je to učiniti još prije pola godine, a ne čekati današnji dan kada se otvara istraga", naglasio je Drmić, koji, kako je rekao, u USKOK-ovom obrazloženju ne vidi nikakav razlog za Čehokovo uhićenje i pritvaranje.

"Kako se u ovih 20 godina u ovoj državi kralo i širio lopovluk..., sada nije vrijeme za hajku", kazao je, pozvavši zastupnike da "spriječe da ova država postane policijska država".

Budući da se za raspravu o MIP-ovoj odluci nije prijavio ni jedan drugi klub, kao ni zastupnik, predsjednik Sabora Luka Bebić zaključio je raspravu te najavio glasanje u 16 sati.

(Hina) xtr/xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙