FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori RH-EU - Poglavlje 18

Autor: nbar
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Hina donosi sažetak 35 pregovaračkih poglavlja između Republike Hrvatske i Europske unije, po svakom poglavlju.

18 – STATISTIKA

Europska statistika zasnovana je na načelima neovisnosti, pouzdanosti, povjerljivosti, nepristranosti i objektivnosti. Europsku statistiku na državnoj razini izrađuju i diseminiraju nacionalni statistički zavodi i ostala statistička tijela, a na europskoj razini statistički ured Europske unije - Eurostat. Usporedba podataka prikupljenih u svim državama članicama Europske unije temelj je za donošenje kvalitetnih odluka na europskoj razini.

- Europska unija je ocijenila da je hrvatski statistički sustav i prije otvaranja pregovora djelovao u skladu s načelima službene statistike te je on tijekom pregovora dodatno usklađen sa statističkim sustavom Europske unije i njezinim metodologijama i klasifikacijama.

- U području statistike u Hrvatskoj je došlo do poboljšanja svih standarda na kojima se službena statistika temelji. Unaprijeđena je međunarodna usporedivost podataka službene statistike Republike Hrvatske, njihova kvaliteta, dostupnost i pravodobnost. Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji hrvatskim će građanima omogućiti da prema svim statističkim pokazateljima prate gdje se Hrvatska nalazi u odnosu na ostale europske države.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙