FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori RH-EU - Poglavlje 6

Autor: nbar
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Hina donosi sažetak 35 pregovaračkih poglavlja između Republike Hrvatske i Europske unije, po svakom poglavlju.

6 – PRAVO TRGOVAČKIH DRUŠTAVA

Poglavlje o trgovačkim društvima odnosi se na osnivanje i poslovanje trgovačkih društava u državama članicama Europske unije, a obuhvaća pravo trgovačkih društava u užem smislu, računovodstvo i reviziju. Usklađivanje europskih propisa o pravu trgovačkih društava jača pravnu sigurnost kao poticaj poslovanju i investicijama.

- Dosadašnjim usklađivanjem zakonodavstva na ovom području propisani su, među ostalim, uvjeti koji trgovačkim društvima omogućuju brži ulazak na tržište, smanjili su se troškovi pri pokretanju stečajnog postupka i slično.

- Danom ulaska Hrvatske u Europsku uniju uvest će se i dva nova oblika trgovačkih društava – Europsko dioničko društvo i Europsko gospodarsko interesno udruženje.

- Osnivanjem Europskog društva omogućeno je jednostavno prekogranično pripajanje društava, kao i prijenos sjedišta društva iz jedne članice u drugu bez likvidacije društva u jednoj i ponovne registracije u drugoj članici.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙