FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras počinju Dani suvremenog plesa u Varaždinu

Autor: vvar
VARAŽDIN, 16. lipnja 2011. (Hina) - Predstavom "Zovem se Nitko" večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu počinju Dani suvremenog plesa u sklopu kojih će nastupiti brojni ugledni autori i plesači iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Austrije, Poljske, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

Dani suvremenog plesa, koje organizira umjetnička organizacija VRUM s voditeljicom Sanjom Tropp Fruehwald, traju do nedjelje 19. lipnja i održavaju se na tri lokacije u gradu: u HNK Varaždin, na Šetalištu Vatroslava Jagića te ispred Vile Bedeković

Publika će imati priliku vidjeti 80-ak plesača u dojmljivim i inspirativnim izvedbama, a iz bogatog programa organizatori kao posebno zanimljive izdvajaju performans "Ako nemaju kruha, dajte im kolače", u sklopu kojega će okupljeni na Kazališnom trgu u nedjelju navečer imati prilike uživati u plesnim improvizacijama i delicijama varaždinskih slastičara te dječju predstavu "Tijelo" koja će u nedjelju popodne biti izvedena u HNK-u.

Dani suvremenog plesa održavaju se u sklopu jedinstvenog festivala plesa, astronomije i gastronomije "Varaždin pod zvijezdama", koji zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina, Grad Varaždin, II. Osnovna škola Varaždin, umjetnička organizacija VRUM i HNK Varaždin. Festival počinje danas i trajat će također do nedjelje, 19. lipnja.

Varaždinska zvjezdarnica u II. Osnovnoj školi otvorit će vrata posjetiteljima i ispričati im priču nazvanu Punina i praznina. Veličina Sunčeva sustava i dubokog svemira posjetiteljima će biti dočarana u kategorijama veličine poznatih stvari, kako bi lakše shvatili svemirsku prazninu i udaljenosti između planeta, zvijezda, galaktika i drugih svemirskih objekata.

U Šetalištu Vatroslava Jagića posjetitelji će, osim u programima "Dana suvremenog plesa", moći uživati i u glazbenim programima i audiovizualnim performansima.

(Hina) xvvar ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙