FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV prikuplja novac za financiranje akvizicija

Autor: mpuk
BEČ, 17. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Austrijska plinska i naftna kompanija OMV objavila je u utorak plan refinanciranja kojim namjerava pokriti troškove akvizicija u Turskoj i Tunisu.

Kompanija tako planira izdavanjem novih dionica prikupiti oko 900 milijuna eura kako bi smanjila dug povezan s dvjema velikim akvizicijama, zbog kojih je dug kompanije probio zacrtani plafon.

OMV je objavio da će izdati do 27,27 milijuna novih dionica i ponuditi dioničarima jednu novu za 11 postojećih. Maksimalna cijena po dionici iznosit će 33 eura.

Austrijska je kompanija u listopadu povećala udio u vodećoj turskoj kompaniji za maloprodaju naftnih derivata Petrol Ofisi na 96 posto, sklopivši sporazum vrijedan milijardu eura. U siječnju ove godine najavila je i kupnju tuniske imovine Pioneer Natural Resourcesa za 866 milijuna dolara.

U OMV-u su najavili i izdanje hibridnih obveznica, čiji će obujam, cijena i kupon biti određeni na temelju potražnje u procesu izdanja, ističe se u odvojenom priopćenju.

Plan refinanciranja razočarao je ulagače koji su se nadali da će OMV u tu svrhu prodati imovinu, kazali su analitičari. Stoga je dionica OMV-a na početku trgovine na Bečkoj burzi potonula više od četiri posto.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙