FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Bajs u Moskvi: nastavak porasta turističkog prometa iz Rusije

Autor: tmis
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Iz Rusije se ove i iduće godine može očekivati nastavak povećanja turističkog prometa, pri čemu će većina turista iz te zemlje u Hrvatsku dolaziti organizirano putem putničkih agencija, istaknuto je na sastanku ministra turizma Damira Bajsa s 15-ak vodećih ruskih touroperatora u Moskvi.

O tom su sastanku, održanom jučer u Moskvi, izvijestili danas iz Ministarstva turizma dodavši da ministar Bajs u Moskvi boravi od 13. do 16. lipnja.

Ministar je ruskim touroperatorima kazao kako je Rusija za hrvatski turizam najbrže rastuće tržište po turističkom prometu te da su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) stoga i ove godine na tom tržištu poduzeli niz aktivnosti vrijednih više od milijun eura.

Za ovu je godinu HTZ potpisao ugovore za udružene tržišne aktivnosti na ruskom tržištu s više partnera nego lani, a istodobno je u sklopu Akcijskog plana hrvatskog turizma hrvatska Vlada i za ovu godinu prihvatila mjeru o privremenoj suspenziji viznog režima za turiste s dalekih tržišta, među kojima i za rusko.

Ministar Bajs se u Moskvi sastao i s zamjenicom ruskog ministra za sport, turizam i mladež Nadeždom Nazinom i v.d. rukovoditeljem ruske Federalne agencije za turizam Aleksanderom Radkovim s kojima je razgovarao o snažnijoj turističko suradnji Hrvatske i Rusije te aktivnijem sudjelovanju dviju zemalja na međunarodnim turističkim sajmovima.

Predstavnici ruskog turizma su, kako prenose iz Ministarstva, potvrdili želju za dvosmjernim povećanjem broja turista, pohvalivši pritom visoku razinu sigurnosti u Hrvatskoj, čime su ruski turisti jako zadovoljni i to im je ujedno i jedan od osnovnih kriterija pri odabiru odredišta.

Ministar Bajs predložio je proširenje ranije potpisanog turističkog sporazuma dvije zemlje, a ruske je kolege pozvao ove jeseni u Zagreb na prvu UNWTO-ovu međunarodnu konferenciju o turizmu i medijima 12. i 13. rujna.

Iz Rusije je prošle godine u Hrvatsku stiglo 165 tisuća turista ili 35 posto više nego 2009., a ostvarili su i 31 posto više noćenja ili 1,4 milijuna.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙