FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula s veleposlanikom Azerbajdžana

Autor: ista
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio je u posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan Kamil Tajid oglu Kasijeva, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dobrim odnosima dviju zemalja i otvaranjem veleposlanstva Azerbajdžana u Zagrebu, a veleposlanik je naglasio je da je Azerbajdžan zainteresiran za intenziviranje suradnje, posebno na području gospodarstva i kulture.

U tom kontekstu, informirao je Piculu o planiranom posjetu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Azerbajdžanu u okviru kojeg bi se organizirao i mješoviti gospodarski forum. Picula je rekao da je Hrvatska pred ostvarivanje najznačajnijeg strateškog interesa, pristupanja EU.

Ovo je ključan trenutak, podcrtao je, nakon kojeg Hrvatska mora diversificirati svoju vanjsku politiku. Hrvatska i Azerbajdžan, iako geografski daleke, imaju potencijala za intenziviranje suradnje, dodao je.

Veleposlanik Kasijev upoznao je zastupnika sa stanjem u Azerbajdžanu i regiji, s posebno osvrtom na područje Nagorno Karabaha. Naglasio je da su pregovori u fokusu interesa, a tu važnu ulogu igra i OESS. Govoreći o multilateralnoj diplomaciji, sugovornici su se složili da je ona, iako prolazi kroz krizu, neophodna za rješavanje brojnih sukoba u svijetu, prema priopćenju.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙