FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel na godišnjoj konferenciji ILO-a

Autor: kgab
ŽENEVA, 14. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak na godišnjoj konferenciji Međunarodne organizacije rada (ILO) u Ženevi da sloboda i demokracija mogu napredovati u arapskim zemljama jedino ako mladi dobiju posao koji im omogućava pristojan život.

Merkel je istaknula da Njemačka planira pomoći mladima kroz obuku i obrazovanje da nađu posao u sjevernoj Africi kako bi mogli raditi u svojim državama. Europske vlade zabrinute su da bi više tisuća mladih ljudi iz Tunisa, Egipta i drugih arapskih zemalja moglo tražiti azil ili emigrirati preko Mediterana zbog nereda i nestabilne situacije u svojim državama.

Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono rekao je da je migracija radnika s Bliskog istoka među najvećim izazovima s kojima će se, kada se radi o tržištu rada, suočiti države u 21. stoljeću.

Merkel i Yudhoyono pozvali su države članice ILO-a da podrže novi sporazum koji pruža zaštitu kućnoj posluzi. Merkel je rekla da je to područje uvijek bilo "u sjeni službenog zapošljavanja". "Važno je da se postave standardi koji će omogućiti stvarno poštivanje ljudskog dostojanstva i pristojnih radnih uvjeta".

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙