FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo EBU folk festival u Opatiji

Autor: dsil
RIJEKA, 10. lipnja 2011. (Hina) - EBU folk festival europske i svjetske suvremene i popularne narodne glazbe, utemeljene na folklornoj tradiciji, otvoren je večeras na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

U prigodi otvorenja festivala opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić zaželio je doborodošlicu sudionicima i posjetiteljima, a v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija Duško Radić je istaknuo da Hrvatski radio, kao član EBU-a, aktivno sudjeluje u organizaciji projekata kao što je opatijski folklorni festival. To je zajedničko dobro i nadamo se da će on biti blagdan glazbe i prijateljstva, dodao je.

Na svečanosti otvorenja nastupili su Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije, ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske "Lado", klapa "Luka" iz Rijeke i klapa "Bunari" iz Vodica.

Festival, kojega je je pokrovitelj Europska udruga za radiodifuziju (EBU – European Broadcasting Union), svake se godine održava u drugoj državi, a sudjeluju ansambli i solisti koje odabiru radijske postaje članice EBU-a.

Ove godine u organizaciji Hrvatskoga radija u Opatiji i Voloskom će nastupiti 21 ansambl iz 18 zemalja (17 europskih i Južna Koreja). Hrvatsku će predstavljati klapa "Sinj“ iz Sinja i tamburaški sastav "Kristali“ iz Županje.

Festival završava u nedjelju, 12. lipnja.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙